På Mote Kvinner Svart Domstol Slip Coolcept Sko Bowknot wBRST På Mote Kvinner Svart Domstol Slip Coolcept Sko Bowknot wBRST På Mote Kvinner Svart Domstol Slip Coolcept Sko Bowknot wBRST

På Mote Kvinner Svart Domstol Slip Coolcept Sko Bowknot wBRST

Et nederlandsk funn tydet på at kristendommen ble åpent praktisert i Europa langt tidligere enn vi hittil har trodd. Nå viser funnene seg å være forfalskninger.

Published

Funnene ble gjort på ulike steder i Nederlands eldste by, Nijmegen, i perioden 1995 til 1999, og omfattet potteskår, glass og en blytallerken.

Gjenstandene var merket med inskripsjoner som tydet på at de hadde blitt brukt i kristne seremonier, og ble datert til cirka år 200 e.Kr.

Dette var oppsiktsvekkende tidlig, ettersom de fleste historikere mener at kristendommen først ble åpenlyst praktisert rundt år 400.

Ikke 1 800 år, men 20…

Nettopp på grunn av dette avviket, uttrykte flere arkeologer tvil omkring funnets autensitet. Men det var først for et år siden at lederen for utgravningene, Harry van Enckenvort, fant det nødvendig å datere gjenstandene ved hjelp av vitenskapelige analyser.

Disse viste at selv om glass og potteskår riktig nok var fra år 200, var inskripsjonene fra 1990-tallet. Og blytallerkenen var cirka 20 år gammel…

- Du regner ikke med at ting er falske, når du finner dem i jorda, sier van Enckenvort i en kommentar til Nature.

Religiøse motiver

Skandalen i Nederland føyer seg inn i en rekke av liknende arkeologiske svindler de siste årene. Et par av dem har til alt overmål religiøse motiver.

Funnet av Zaxy Flip Svart flop Sommerfugl Kvinners qwPXEqCr vekket berettiget oppsikt i 2001.

Kisten bar en inskripsjon, ‘Jacob, sønn av Josef, bror av Jesus’, som ble presentert som den eneste eksisterende, samtidige nedtegnelse av Jesu navn. En sensasjon som - ikke overraskende - også var en forfalskning.

Å pynte på fortiden

Opphavsmannen hadde også en rekke andre pikante funn på CVen. Om det var han som sto bak inskripsjonene som viste at et granateple i elfenben som ble stilt ut på Israel museum i Jerusalem en gang hadde vært brukt av prestene i Salomons tempel, vites ikke.

Forfalskede var de, åkke som.

Trofaste lesere av forskning.no husker kanskje også at japanske arekologer til tider føler behov for å pynte litt på fortiden…

25038 Svart Chelsea Tamaris Kvinners Boots XpZ00w